Jump to content
© Alexandros Frantzis

2024-07-24, Saturn+Titan+Dione, C14 Edge, Barlow 2.1x, Uranus-C, 01_24_30UT


H-Alpha

Ο πρώτος μου "αποδεκτός" Κρόνος για φέτος. Δεν είναι αυτό που θάθελα σε σχέση με το περσινό πολύ καλό καλοκαίρι Κρόνου, αλλά ελπίζω θα έρθουν καλύτερες νύχτες.

Τον ανέβασα γιατί είναι η πρώτη μου φωτογραφία του Κρόνου με πέρασμα δορυφόρου και σκιά μπροστά του.

:-)

Copyright

© Alexandros Frantzis
  • Μου αρέσει 14

From the category:

Κρόνος

· 585 images
  • 585 images
  • 1485 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φοβερή φωτογραφία! Το συναίσθημα όταν γίνεται η καταγραφή πρέπει να είναι μοναδικό...Είναι σίγουρα η καλύτερη του Κρόνου  που έχω δει για φέτος .Μακάρι να είχα κι εγώ τέτοιον εξοπλισμό! 

Το επεξεργάστηκε ο Startoucher101
Σύνδεσμος για σχόλιο
H-Alpha

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Σε ευχαριστώ πολύ Startoucher. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία. Όσο για τα συναισθήματα ποικίλουν σε μια μεγαλύτερη διάρκεια. Για τους πλανήτες η χαρά είναι μεγάλη αν την ώρα της καταγραφής δεις το seeing να είναι πολύ καλό (που στην συγκεκριμενη δεν ήταν και γενικά σπάνια είναι στην Ελλάδα) και αρχίζεις να πιστεύεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει... Επίσης, το παιχνίδι ελπίδας και απογοήτευσης συνεχίζεται σε κάθε φάση της επεξεργασίας και μόνο στο τέλος μπορείς τελικά να κατασταλάξεις και να ζυγίσεις αν το αποτέλεσμα ξεπέρασε την προσδοκία ή ήταν κατώτερο.

Όσο για τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να καταγράφεις τους πλανήτες σε αυτό το επίπεδο ανάλυσης, είναι πολύ κρίμα που δεν είναι προσιτός σε πολύ περισσότερους φίλους του ουρανού. Εμένα μου πήρε 30 χρόνια να μπορέσω να αποκτήσω το C14... Αλλά κι όταν είχα πάρει το C8 το 1990 με οικονομίες από την φοιτητική υποτροφία τότε, πετούσα στα ουράνια από ευτυχία! Ευτυχώς με τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας μπορεί κανείς να κάνει σπουδαία πράγματα με πολύ φτηνότερο εξοπλισμό από ένα C14 και σιγά-σιγά να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια.

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Το επεξεργάστηκε ο H-Alpha
  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι,το seeing είναι γενικά κακό, και το επόμενο τηλεσκόπιο που θα χρησιμοποιήσω για πλανητική αστροφωτογραφία θα είναι ένα νευτώνειο με εστιακή απόσταση 1500mm και μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση 600 φορές.

Ευχαριστώ-Μάνος.  

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης