Jump to content

2η επεξεργασία Ποσειδώνα



Πόσο τελικά μακριά μπορούμε να δούμε και αν εκτός του Triton που έπιασα στις 28 Αυγούστου 2007-10-14

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=4420

 

θα μπορούσα να πιάσω κάτι που είναι πολύ μικρότερο πχ. την Nereid με διάμετρο 340 kilometers (210 miles) και απόσταση άστα να πάνε.

 

Ίσος όμως με την πάροδο του χρόνου ξεπεράσουμε αυτό που πέτυχε το Voyager σε απόσταση 4.7 million kilometers και πάρουμε κάτι καλύτερο από αυτό που βλέπουμε στο :

http://www.arcetri.astro.it/~baffa/Astro/solar/nereid.htm

 

καμία ιδέα??? για το τι image scale θα πρέπει να είχαμε και τι είδους κάμερα με pixel size???

Με ενδιαφέρει το θέμα γιατί αν το πετύχουμε αυτό τότε άνετα θα δω και την Αμερικάνική σημαία στην Σελήνη που είναι ο κρυφός μου πόθος εδώ και καιρό.


From the category:

Ποσειδώνας

· 36 images
  • 36 images
  • 67 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

Γιωργη,

 

Διαθετω ΔΩΡΕΑΝ ενα διοπτρικο της Astro-Physics (AP160/f7.5), ενα Maksutov-Cassegrain της Astro-Physics (AP 300/f12.5) και δυο ισημερινες βασεις της Astro-Physics (AP1200GTO, AP Mach1GTO) σε οποιον καταφερει να καταγραψει τον δορυφορο Nereid του Ποσειδωνα.

 

Αυτη την στιγμη, ο Ποσειδωνας ειναι σε αποσταση 4.495 ΔΙΣ χιλιομετρων με φαιν. διαμετρο (παρακαλω) 2.27". Η διαμετρος του Ποσειδωνα ειναι 49,500 χιλιομετρα. Αν η διαμετρος της Νερειδας ειναι 340 χιλιομετρα, μιλαμε για μια φαιν. διαμετρο γυρω *** 0.0156" *** (2.27 x 340 / 49500) η 1/145 αυτη του Ποσειδωνα.

 

Οποτε το επιχειρημα σχετικα με την φωτογραφηση της Νερειδας ειναι επιστημονικη φαντασια στην ποιο ακραια διασταση (να μην το εκφρασω ποιο ωμα και με διωξει ο Ανδρεας).

 

Δεν μας φτανει η απαγορευτικη φαιν. διαμετρος (0.0156") αλλα πως γινεται κατι τετοιο (1) απο την επιφανεια της Γης (2) με τηλεσκοπιο (πχ. 11") (3) και αναλυση (image scale) γυρω στο 1"/pixel (4) σε αντικειμενο με μεγεθος 18+ (5) και με seeing στα 2" στην καλυτερη περιπτωση??????

 

Και κατι αλλο, με απολυτα ακριβεστατη οδηγηση και ευθυγραμμιση (οπτικων και πολικη) και ιδιατερα ευνοικο seeing, μιλαμε για ενα αντικειμενο που ειναι περιπου 1/60 ενος pixel!

 

Οπως αναφερω ποιο πανω, η Νερειδα εχει φαιν. διαμετρο 1/145 αυτη του Ποσειδωνα (ας αφησουμε στην ακρη το μεγεθος του δορυφορου) ... οποτε θα χρειαστουμε τον Ποσειδωνα με διαστασεις 145 επι 145 pixel ωστε να εχουμε την Νερειδα *** 1 *** pixel απο μονη της.

 

Οποιος φιλος νομιζει οτι η φωτογραφηση της Νερειδας ειναι εφικτη, η ερωτηση που ακολουθει ειναι "τι παρανομη ουσια καπνιζει" καθως θα περιμενω να δω και την σημαια της Αμερικης στην επιφανεια της Σεληνης οπως σωστα αναφερεις!

 

Αντωνης.

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ. Στην παραγραφο ποιο πανω, ξεχασα (6) την θεωρετικη ευκρινια ενος (πχ) 11" τηλεσκοπιου (καλυτερα να μην αναφερω το Dawes limit σε σχεση με την φαιν. διαμετρος της Νερειδας επειδη θα πεσει ακομα περισσοτερο γελιο).
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή κ. Αντώνη πάει το όνειρο για την Nereid αλλά και για την αμερικάνικη σημαία!!! Κρίμα και το 2ο πολύ θα ήθελα μια μέρα να το κάνω.

Αλλά πως θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να διαιρέσουμε το 1 pixel 60 φορές περίπου ??? είναι το ερώτημα μου τώρα???

Κρίμα και μου λείπει ένα Astro-Physics (AP160/f7.5) και ενα Maksutov-Cassegrain της Astro-Physics (AP 300/f12.5)!!!

Ίσος σε μερικά χρόνια να ανακαλυφθεί κάτι που να ανατρέψει τα όρια μας ή να μεγαλώσει η φαντασία μας και να το βλέπουμε και οπτικά.

Η φαντασία και η ελπίδα πεθαίνουν τελευταία!!!

 

Μου χαλάσατε τα σχέδια κ. Αντώνη αχ αχ !!!

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο,

 

Υπαρχουν διαφορες παραγοντες οπου ο καθενας απο μονος του κανει κατι τετοιο αδυνατο. Κατ'αρχην η ατμοσφαιρα της Γης δεν μας επιτρεπει το προνομιο να καταγραψουμε κατι με φαιν. διαμετρο 0.0156" .... απο την αλλη, θα χρειαστουμε ενα τηλεσκοπιο με διαμετρο 292" (και ανω) ωστε να υπαρχει η θεωρετικη ευκρινια με βαση του Dawes limit για να ειναι εφικτο.

 

Και κατι αλλο: ο Ποσειδωνας δεν ξεπερνα τις 36 μοιρες υψος αυτη την εποχη. Για να παρεις μια ιδεα, εγω δεν φωτογραφιζω κατω απο 50-55 μοιρες !!!!

 

Οπως και να το βλεπεις, μιλαμε για επιστημονικη φαντασια και χειροτερα.

 

Αντωνης.

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Και όμως η Γη γυρίζει!!! Κάποτε για κάποιους ήταν αδύνατο να διανοηθούν ότι θα πήγαιναν αστροναύτες στο διάστημα με την ευλογία της εκκλησίας.

http://www.nasa.gov/images/content/192191main_jsc2007e051379_lo.jpg

 

Προσωπικά είχα ακούσει για κάποια σχέδια της NASA να βάλουν ένα συρματόσχοινο και να ανεβαίνουν οι αστροναύτες επάνω με αυτό.

Αν κάναμε ένα μπουρί μέχρι την Εξώσφαιρα και δεν είχαμε την ατμόσφαιρα να μας τα χαλάει τότε ίσος κάτι να κάναμε???

Ξεκινάω να φτιάχνω μπουριά από σήμερα μπας και σε δέκα χρόνια τελειώσω το δικό μου μπουρί.

Θα είμαστε η μοναδική χώρα με το δικό της μπουρο-τηλεσκόπιο!!!

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο,

 

Για να παρεις μια ιδεα, ψαξε να βρεις την φαιν. διαμετρο του χασμα Κασσινι στον Κρονο (για να ειμαι ειλικρινεις, μου ξεφευγει το στοιχειο). Γνωριζουμε ΟΛΟΙ ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια ΚΑΛΗ καταγραφη του χασματος .... οποτε μπορεις να προχωρησεις με την αναλογια για τον συγκεκριμενο δορυφορο του Ποσειδωνα με βαση την φαιν. διαμετρος του χασματος.

 

Αντωνης.

aristarchus

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ. Λοιπον, μια πολυ προχειρη αναλυση με οδηγει σε φαιν. διαμετρο για το χασμα Κασσινι γυρω στα 0.5-0.6" .... οποτε η Νερειδα ειναι περιπου 1/35 οσον αφορα φαιν. διαμετρο σχετικα με το χασμα Κασσινι (και ας αφησουμε στην ακρη το 18+ μεγεθος).
xipteras

Δημοσιεύτηκε

Apithanh. Bravo Giwrgo!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης