Jump to content

Karellen

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    251
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από Karellen

  1. Συμφωνώ με αυτά που είπε ο Ανδρέας πιο πάνω αλλά αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην ερασιτεχνική αστρονομία,αυτό το τηλεσκόπιο θα σου ανοίξει τους ουρανούς διάπλατα.

    Θα μάθεις και θα δεις πολλά πράγματα που θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για πολύ καιρό.:wink:

  2. [...]

    Δηλαδή η εικόνα που έχεις αναρτήσει πιο πάνω: 5.jpg δείχνει σωστά τα σύμβολα fractions αντί των κλασσικών αριθμών άρα δεν φταίει το adobe αρχείο.

    Ελπίζω να βοήθησα :?:

    Κατατοπιστικότατος,ευχαριστώ. :)

  3. Όχι τις δυνάμεις,αλλοίμονό μου πια :lol:

    αυτά στην εικόνα εννοώ:

    (μάλλον δεν μπορεί να δείξει σωστά τον αριθμό το Adobe.

    5.jpg.7eda52716d6cebd994a364c81f89df10.jpg

  4. Ήδη στο σάιτ γράφει ότι started today.

    Ανυπομονώ.

    ΥΓ Ρε παιδιά σε ένα pdf που κατέβασα για να φρεσκάρω τα μαθηματικά μου λέει για τρόπους χειρισμού scientific calculator και βγάζει κάτι σύμβολα άγνωστα σε μένα.

    Συγκεκριμένα αυτό το αρχείο http://physics.bgsu.edu/~tiede/class/bmastronomy1.2.pdf και στη σελίδα 14,15 και πιο ύστερα.

    Τι είναι αυτά;

  5. Έχω την εντύπωση πως ο αντάπτορας αυτός είναι μόνιμα προσαρμοσμένος στον εστιαστή και αν θέλεις να κάνεις απλή παρατήρηση θα πρέπει να τον ξεβιδώσεις.

     

    Αν θέλεις μπορώ να σου πουλήσω αυτόν http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1548

     

    Τον αγόρασα πέρισυ,τον χρησιμοποίησα 2-3 φορές αλλά μετά ...πήρα DSLR και μου 'μεινε.

    Πλήρες πακέτο με το κουτί του και το δερμάτινο τσαντάκι του στα 35 ευρώ.

  6. Ίντα σοφά επαέ τα λες εσύ Κατερινιώ μου!

    (στο ποίημα και στη σύνθεση βρήκα το δάσκαλό μου)

    Γι' αυτό κι εγώ στη θράκα μας θα βάλω αμανίτες

    και οι νοικοκυράδες μας να φτιάξουνε και πίτες!

    Βαγγέληηη =D> =D>

  7. δυστυχώς δεν το βλέπω να ξαναστροπορωνομαι και να μπαίνω στο τριπακι αγοράς καλου τηλ, λέω χρόνια να πάρω τα κυαλια να δω τον Δια κ τους δορυφ αλλα ούτε που τα αγγίζω, μου πέρασε η αστροαρρώστια.

    πάντως είναι τραβηγμένες οι τιμές, ένας σωλήνας ένας καθρέπτης και ένα προσοφθαλμιο και ζητάν ένα τσουβάλι λεφτά να τ'αγοράσεις, τώρα τ'άλλα τα ρομποτικά navigator κ οι κάμερες είναι περιτα για μένα κ η φάση με τα τηλεσκόπια είναι η παίρνεις ένα πολύ καλό η μην παίρνεις τίποτα κ γι'αυτό είχε περάσει απ'το μυαλό μ κ να φτιάξω ενα μεγάλου διαμετρήματος τύπου dobsonian, αλλα που...

    περί της αγγελίας δεν βλέπω ενδιαφέρον και μάλλον θα την διαγράψω αλλα δεν βρίσκω το delete, η να την αφήσω που έχουμε πιάσει συζήτηση ?? :)

     

    Τρία πουλάκια κάθονταν...

    1070921623_triapoulakia.jpg.ac450fbf288c27c29037226bec9cae1a.jpg

  8. 2.5 χρόνια (!) απραξίας για το thread και έφτασε η ώρα να προσθέσω κάτι νέο! :mrgreen:

     

    Ακόμη με εξίταραν απίστευτα τα

    -Φυσική του Ανέφικτου του Michio Kaku που με ταξίδεψε στο μέλλον όπου η επιστημονική φαντασία που γίνεται πραγματικότητα,

    -Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων της Jo Marchant που όταν το διαβάσεις δεν σταματάς να σκέφτεσαι αυτό το καταπληκτικό μηχανισμό!

    Μπράβο που ανέσυρες το θρεντ.

    Μιας και ανέφερες τον Michio Kaku ρίξε επίσης μια ματιά στο 'Παράλληλοι κόσμοι'

    Ο άνθρωπος είναι γλαφυρότατος!

  9. Έδώ και κάποιον καιρό έχω βρει μια Canon EOS 500 με φιλμ, μαζί με τον εργοστασιακό ζουμ φακό της. Πώς μπορώ να την αξιοποιήσω φωτογραφικά; Τι φιλμ να χρησιμοποιήσω για αποτύπωση Star Trails; Τι ρυθμίσεις να τις κάνω; Τι εκθέσεις να χρησιμοποήσω;...

    Για να μην κάνω πιο μακρόσυρτο τον κατάλογο των ερωτημάτων, γράψτε για οποιονδήποτε τροπο μπορώ να την αξιοποιήσω αστροφωτογραφικά χωρίς έξτρα φακούς, χωρις ντεκλανσέρ, χωρίς τηλεσκόπιο(εχω ένα DOB)...

    Ο giorgosgr ξέρει πολλά για φίλμ και θα σου λύσει όλες σου τις απορίες.

  10. Επίσης μια πολύ καλή λύση είναι,αν έχετε τη δυνατότητα,να τυπώσετε τους χάρτες σας σε μαύρο φόντο (με τα αστέρια άσπρα).Είναι το ίδιο ευκρινείς στο σκοτάδι και δεν αντανακλούν τόσο πολύ φως ώστε να χαλούν την νυχτερινή όραση.

     

    Εγώ έκανα inverted τους χάρτες του Pocket sky atlas (τους έχω σε PDF) και τα έδωσα έξω για τύπωμα,γιατί φυσικά,δε συμφέρει στον inkjet.

    :)

  11. Έχοντας τον Energizer που αναφέρεται στο συγκριτικό για αρκετές πια εξορμήσεις, όλες σε σκοτεινό ουρανό, μπορώ να φτάσω στα εξής συμπεράσματα από τη χρήση του:

    .....

    2. Σαν κόκκινος φακός όμως, αυτό το ένα και μοναδικό κόκκινο led που έχει είναι εκτυφλωτικά ΙΣΧΥΡΟ για χρήση με χάρτες και δυστυχώς αποτυγχάνει στο να διατηρήσει την νυχτερινή όραση σωστά. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που να τον πλησίασα με αυτόν αναμμένο ή να τον έστρεψα (γιατί ρυθμίζεται η κλίση του φακού) προς τα πάνω τους και να μην άκουσα τα εξής:

    O:)

    Τάσο αυτό το πρόβλημα με το έντονο κόκκινο φως το αντιμετώπισα κι εγώ σαν κάτοχος του ιδίου φακού και κατέληξα στην εξής λύση:

    Κόλλησα ένα κομματάκι λευκό χαρτί μπροστά στα LED (και τα λευκά και το κόκκινο) και μετρίασα λίγο την ένταση σε αποδεκτά πλαίσια.

    Πειραματιστείτε λίγο μ'αυτό και θα δείτε ότι δουλεύει. 8)

  12. Πωλούνται τα παρακάτω:

    1. Προσοφθάλμιος 1,25' Skywatcher Super Plossl 10mm τιμή 15 ευρώ.

    2. Προσοφθάλμιος 1,25' Skywatcher Super Plossl 25mm τιμή 15 ευρώ.

    3. Barlow Skywatcher x2 τιμή 30 ευρώ. Πωλήθηκε.

    4. Ορθοσκοπικός Vixen OR 4mm ιδανικός για πλανήτες 35 ευρώ.Πωλήθηκε

    5. Προσοφθάλμιος Meade series 4000 SP 15mm 25 ευρώ.Πωλήθηκε,ευχαριστώ Γιώργο

    Να σημειώσω πως όλα τα αντικείμενα είναι σε άριστη κατάσταση με τα κουτιά τους και τα καπάκια τους και τα δίνω λόγω αναβάθμισής τους.

    6937141341 Νίκος.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης