-
Αναρτήσεις
487 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
-
Ημέρες που κέρδισε
8
Τύπος περιεχομένου
Forum
Λήψεις
Ιστολόγια
Αστροημερολόγιο
Άρθρα
Αστροφωτογραφίες
Store
Αγγελίες
Όλα αναρτήθηκαν από geo1970
-
-
-
Εγώ φυλάω τα λεφτά γιατί με την τόση επιτυχία που έχει το μηχάνημα παγκοσμίως σίγουρα θα βγάλουν καλύτερη έκδοση κάποια στιγμή . Εγώ λέω αφού είμαστε αρκετοί να πηγαίνουμε εδώ κοντά να βγάζουμε τον ίδιο στόχο και να μοιραζόμαστε τα αρχεία . Μία ώρα με το αυτοκίνητο δε το λες και μακριά .
-
-
-
Εγώ πηγαίνω Πόρτο Γερμενό (bortle 4 ενώ η Αθήνα bortle 9) μία ώρα με το αυτοκίνητο και αρκετά σκοτεινός ουρανός . Ψάχνω να βρω κάποιον να πηγαίνουμε μαζί με το αυτοκίνητό μου να μοιραστούμε τα έξοδα που είναι 16 ευρώ (8 ο καθένας) . Πηγαίνω 3 φορές αν ο καιρός είναι καλός και μου βγαίνει 50 ευρώ και μαζί με τη Στυμφαλία (bortle 3) δίνω 100 ευρώ πράγμα αρκετά δαπανηρό . Ο σκοτεινός ουρανός όμως είναι όλα τα λεφτά ακόμα και στην αστροφωτογράφιση . Όποιος ενδιαφέρεται πμ .
-
Πήγα σήμερα να βγάλω το rosette nebula και παρατήρησα κάποιες αλλαγές στο upp . Το φίλτρο όταν το επέλεγες ήταν πράσινο τώρα το κάνανε κόκκινο όταν το επιλέγεις ; Κόκκινο λειτουργεί - άσπρο όχι ;
-
- 3 σχόλια
-
- 1
-
-
- 3 σχόλια
-
- 1
-
-
Επίσης για το πόσο χρόνο να αφιερώσω για ένα αντικείμενο έχω διαβάσει και έχω εφαρμόσει τον κανόνα του διπλασιασμού των λήψεων . Σύμφωνα με αυτόν για να δεις διαφορά πρέπει να διπλασιάζεις τις λήψεις . Αυτό αντιστοιχεί σε λήψεις : 1 , 2 , 4 , 8 , 16 , 32 , 64 , 128 , 256 , 512 , 1024 ... που σε χρόνο μεταφράζεται 10'' , 20 '' , 40 '' , 80 '' , 160 '' , 5' και 20'' , 10 ' και 40 '' , 22' , 44 ' , 1ώρα και 30' , 3 ώρες ... Επιλέγεις ότι σε βολεύει . Εγώ επιλέγω τις 3 ώρες . Όχι βέβαια σε μια νύχτα γιατί χρειάζεσαι 4-5 ώρες για αυτό στον ίδιο στόχο και έχεις έντονο rotasion . Σταματάω στα 45 λεπτά (1 ώρα περίπου θες) και το κάνω 4 βράδια . Έχω δει κάποιους και με 30 ώρες όπου εμφανίζονται πολύ αχνές αποχρώσεις του αντικειμένου Για να επεξεργαστείς 30 ώρες θέλεις υπολογιστή superman , o δικός μου που είναι μέτριος επταετίας χρειάστηκε 3 ώρες για τις 1404 λήψεις και θα ήθελα άλλες 2,5 ώρες αν έκανα και τη διαδικασία drizlle) . Βέβαια όλα τα λεφτά είναι ο σκοτεινός ουρανός . Μία λήψη σε σκοτεινό ουρανό είναι αν θυμάμαι καλά 36 φορές πιο φωτεινή από τη μεγαλούπολη . Άρα μειώνεις τον χρόνο έκθεσης δραστικά για το ίδιο αποτέλεσμα . Τέλος να αποθηκεύετε τις λήψεις στον υπολογιστή γιατί μπορείτε στο μέλλον να προσθέσετε και άλλες . Πέρυσι έβγαλα το M42 την άνοιξη . Φέτος θα κάνω το ίδιο και θα τις προσθέσω στις παλιές λήψεις .
-
Το 1402 ; Το γράφει στο Pix όταν τις επεξεργάζομαι . Είχα 1414 και απορρίφθηκαν 12 . Επίσης μπορείς και με κομπιουτεράκι . Ο συνολικός χρόνος έκθεσης (ο πετυχημένος) τον μετατρέπει σε λεπτά και το πολλαπλασιάζεις Χ 6 . Έτσι άμα έχεις 1 ώρα δεδομένα είναι 60 λεπτά Χ 6 = 360 λήψεις . Επίσης χρησιμοποιώ το δωρεάν asistudio όπου εκεί βλέπω όλες τις λήψεις και διαγράφω τις άσχημες (φουσκωμένα αστέρια , δορυφόρους , αεροπλάνα κ.τ.λ.) Όταν φορτώνεις τις λήψεις εκεί (στην επιλογή Asifitsview σου γράφει πόσες φόρτωσες .
-
Μη το βάλεις σε ισημερινή στήριξη . Δεν έχει φτιαχτεί για αυτό . Τα γρανάζια του (πλαστικά) δεν ξέρω αν αντέξουν την μετατόπιση του κέντρου βάρους . Το λένε αρκετοί στο διαδίκτυο ακόμα και αυτοί που ανεβάζουν βίντεο που δείχνουν πως μπορείς να το κάνεις .Άμα μπορούσε να γίνει χωρίς κίνδυνο δε θα το είχε πλασάρει η εταιρεία που το παράγει ; Θα το αγόραζαν σαν τρελοί γιατί αποφεύγεις την περιστροφή πεδίου και έχεις μικρότερο ποσοστό αποτυχιών σε μεγαλύτερες εκθέσεις . Όσο για τη φώτο το έχω πάρει και είναι ότι πρέπει . Χωρίς πλαϊνή φυσαλίδα , δε χρειάζεται . Νομίζω 16 ευρώ από ali .
-
Pix αλλά το στακάρισμα (σε mosaic) είναι χρονοβόρο (τα 1400 περίπου 4-5 ώρες) και έχει 4 στάδια (υπάρχουν βίντεο) . Χωρίς mosaic πάλι Pix αλλά με το WBBP κάνει 1 ώρα περίπου τα 1000 (αν δεν κάνεις drizil το οποίο επεξεργάζεται 10 αρχεία το λεπτό άρα άλλες 2 ώρες) . Καμιά σχέση το τελικό αποτέλεσμα του στακαρίσματος siril με pix (τα έχω συγκρίνει σε ίδια αρχεία) . Βέβαια δεν είμαι ειδικός και είχα 3 βράδια από τα οποία το πρώτο δε μου το στάκαρε με τίποτα (κάτι έκανα λάθος) . Τα άλλα δυο μου στάκαρε από τα 1500 τα 1400 που είναι πολύ καλά για mosaic . Επίσης και η επεξεργασία είναι η μέρα με τη νύχτα αλλά κοστίζει ακριβά το άτιμο και θέλει μελέτη (υπάρχουν αρκετά βίντεο που τα εξηγούν αναλυτικά). Τώρα θα μου πεις το siril τα στακάρει σφαίρα . Αλλά φίλε μου για τα 3 βράδια κάθισα 9 ώρες στο σκοτάδι και στο κρύο (παρέα με πλάσματα της νύχτας στην ερημιά του Πόρτο Γερμενό) και άλλες 2 ώρες να πάω και να έρθω κάθε φορά και 15 ευρώ για βενζίνη εεεε μετά δε με πειράζει να περιμένω μερικές ώρες για στακάρισμα στη ζέστη του σπιτιού μου .
-
Αγόρασα ένα πιο ψηλό τρίποδα αλλά ή σύγκριση με τις ίδιες συνθήκες και το ίδιο αντικείμενο ήταν υπέρ του τρίποδα που έχει το seestar . Τρίποδας seestar 70% επιτυχία . Sky watcher τρίποδας 40% επιτυχία . Επίσης άμα βγεις λίγο έξω από την Αθήνα ,άμα δε βαριέσαι ,η διαφορά είναι δραματική από την πρώτη λήψη . Εγώ πάω Πόρτο Γερμενό αλλά και το Καβούρι για νότο καλό είναι . Θα το ευχαριστηθείς γιατί είναι εύκολο στη χρήση και εντυπωσιακό για τα χρήματα που δίνεις . Να μάθεις και το mosaic αφού εξασκηθείς στα απλά αντικείμενα . Βάζω και ένα mosaic που έκανα σε δυο νύχτες (περίπου 1400 Χ110'')
-
- 1 σχόλιο
-
- 1
-
-
- 1 σχόλιο
-
- 1
-